İstifa kararından vazgeçti: Sanchez İspanya'nın başbakanı olarak kalacak

İstifa kararından vazgeçti: Sanchez İspanya'nın başbakanı olarak kalacak
Eşi Begoña Gómez hakkında soruşturma açtığını açıklamasının ardından, istifayı düşünen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, görevine devam edeceğini duyurdu.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez görevine devam edeceğini açıkladı.

The Guardian'da yer alan habere göre; Sanchez'in kararı Madrid'deki bir mahkemenin Sanchez'in eşi Begoña Gómez hakkında soruşturma açtığını açıklamasının ardından İspanyol liderin aniden görevinden istifa etmeyi düşündüğünü açıklamasından günler sonra geldi.

"Daha güçlü biçimde hükümetin başında kalmaya karar verdim"

Sanchez, bugün Madrid'de hükümet sarayı önündeki konuşmasında "Mümkünse daha da güçlü biçimde hükümetin başında kalmaya karar verdim" şeklinde konuştu. Eşi ile birlikte bu kararı aldığını ifade eden Sanchez, görevde kalması için hafta sonunda Madrid ve diğer kentlerde düzenlenen dayanışma gösterilerinin de etkili olduğunu kaydetti. Sanchez, konuşmasında siyasetteki "bataklıkla" da mücadele etme sözü verdi. Sanchez, eşi hakkındaki iddiaları da muhalefetin "itibarsızlaştırma kampanyasının" bir parçası olarak nitelendirdi.

Ne olmuştu?

Soruşturma, geçmişte İspanya'nın aşırı sağıyla bağlantıları olduğu bilinen Manos Limpias (Temiz Eller) adlı baskı grubunun şikayeti üzerine başlatıldı.

Madrid'de yakın zamanda binlerce kişi Sanchez'in istifayı düşündüğü haberinin ardından bir araya gelmiş ve "istifa etmemesi" çağrısı yapmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya