İYİ Parti'de devir teslim töreni: Bir birikim devrediyorum

İYİ Parti'de devir teslim töreni: Bir birikim devrediyorum
İYİ Parti'de geçen hafta yapılan kongrede genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, bugün yapılan törenle görevi Meral Akşener'den teslim aldı. Akşener "Ben genel başkanımıza sandalyeyi devretmiyorum. Bir birikim devrediyorum." dedi.

14 Mayıs 2023’teki seçimlerin ardından Millet İttifakı’ndan ayrıldıklarını duyuran İYİ Parti “hür ve müstakil” bir siyaset izleyeceklerini belirterek yerel seçimlere tek başına girdi. Seçimlerde istedikleri sonucu alamayan İYİ Parti’de Merak Akşener genel başkanlığa aday olmayacağını belirtti ve geçen hafta yapılan kongrede Müsavat Dervişoğlu partinin yeni lideri oldu.

Dervişoğlu: Ülküyü teslim alıyorum

Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, bugün düzenlenen törenle görevi Meral Akşener'den teslim aldı.

"Sadece bir koltuk devralmıyorum." diye konuşan Dervişoğlu, "Bu ülküyü teslim alıyorum. Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum." dedi.

Dervişoğlu, bayrağı daha yükseğe taşımanın sözünü verdi.

kapak-123509.webp

Akşener: Bir birikim devrediyorum

İlginç bir kongre olduğunu dile getiren Akşener, "Biz kurultayda ilki başardık. Bütün bunlara bakılınca kurumsallığı oluşmuş bir partiyiz." dedi.

Bundan sonra kurultay yolunun açılacağını da sözlerine ekleyen Akşener, "Ben genel başkanımıza sandalyeyi devretmiyorum. Bir birikim devrediyorum." dedi. (Kısa Dalga)

Politika