Kahramanmaraş depreminde hasar almadan ayakta kalmıştı: 'Depremin simgesi İMO binası yıkılamaz'

Kahramanmaraş depreminde hasar almadan ayakta kalmıştı: 'Depremin simgesi İMO binası yıkılamaz'
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki depremlerde hasar almadan ayakta kalan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kahramanmaraş Temsilciliği binasının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu paylaşan İMO Adana Şubesi, “Korunması ve örnek gösterilmesi gerekirken, bir hafıza bilinçli olarak yok edilmek isteniyor" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş’ta çevresindeki büyük yıkıma rağmen depremde hasar almadan ayakta kalan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kahramanmaraş Temsilciliği binasının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu paylaşan İMO Adana Şubesi yıkım tehlikesine karşı basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Şubeden yapılan açıklamada “Korunması ve örnek gösterilmesi gerekirken, bir hafıza bilinçli olarak yok edilmek isteniyor. Depremin simgesi İMO binası yıkılamaz” denildi.

Evrensel'in haberine göre yapılan açıklamada İMO Adana Şubesi, konu ile ilgili 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00’de İMO Kahramanmaraş Temsilcilik binası önünde gerçekleştirecekleri basın açıklamasına çağrıda bulundu.

Yıkıntıların ortasında hasar almadan ayakta duran İMO binası fotoğrafı, ulusal ve uluslararası basında yer almıştı.

Binanın bugün, rezerv alan ve yeni imar planı uyarınca başlatılan çok sayıda inşaatın arasında kalmış durumda olduğunun ifade edildiği açıklamada “Rezerv alan planlarında İMO Binası yok, haritada hizmet binamızın yer almaması yıkılacağının işareti. Ama sessizlik devam ediyor, tapu üzerinde şerh bulunmadığı gibi bize herhangi bir bildirim de yapılmadı” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem