Kastamonu Belediyesi'nde TÜGVA’ya ait taşınmazların tahsisi iptal edildi

Kastamonu Belediyesi'nde TÜGVA’ya ait taşınmazların tahsisi iptal edildi
Kastamonu’nun Belediye Başkanı Hasan Baltacı söz konusu itirazlara, “Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz, eğitime yatırım yapmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’na gitsin” diyerek cevap verdi.

Kastamonu Belediyesi’nin mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında TÜGVA’ya ait taşınmazların tahsisi iptal edildi.

Genel kurul sırasında iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA’ya ait taşınmazların tahsisini iptal eden kararın alınması Meclis’te AKP’li üyelerin itirazlarına neden oldu.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı söz konusu itirazlara, “Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz, eğitime yatırım yapmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’na gitsin” diyerek cevap verdi.

AKP’li meclis üyesinin TÜGVA için "Bunlar toplum yararına çalışan kuruluş" demesi üzerine CHP'li belediye başkanı Hasan Baltacı, “Toplum yararına çalışmak isteyenler bir zahmet kamunun mallarıyla, kamunun vergi istisnalarını kullanarak değil, kendi öz güçleriyle topluma yararlı olsunlar. Ben devletin parasız yatılı okulunda okudum. Devlet ne zaman eğitimden elini çekti, o alanları cemaatlerle tarikatlarla doldurdu, sonucunda 15 Temmuz oldu” diye yanıt verdi.

tansiyonun yükselmesine neden oldu.

AK PARTI'DEN TEPKI GELDI

AKP’li üyenin sözlerine yanıt veren Kastamonu Belediye Hasan Baltacı: "Toplum yararına çalışmak isteyenler bir zahmet kamunun mallarıyla, kamunun vergi istisnalarını kullanarak değil, kendi öz güçleriyle topluma yararlı olsunlar." İfadelerini kullandı.

Gündem