Kılıçdaroğlu canlı yayında Elazığ adayı Coşkun Çağlar Duran'a destek istedi

Kılıçdaroğlu canlı yayında Elazığ adayı Coşkun Çağlar Duran'a destek istedi
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da iki yerel televizyonun ortak yayınına katıldı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un konuk olduğu 'Gündem' programına telefonla bağlanan Kılıçdaroğlu, CHP’nin Elazığ Belediye Başkan adayı Coşkun Çağlar Duran’a destek istedi.

Artı Gerçek'ten Evren Demirdaş'ın haberine göre Elazığ’da okuduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Elazığ’ın çayını, suyunu içtik, yemeğini yedik, Elazığ’da okuduk. Dolayısıyla hayatımın en önemli kentlerinden biri Elazığ. Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlere katılan çok sayıda belediye başkan adayı var. Elazığ Belediye Başkan adayımız avukat Coşkun Çağlar Duran gerçekten başarılı bir avukat, Elazığ’a aşık olan bir avukat. Elazığ’da bir kan değişimine ihtiyaç var. Bir sosyal demokrat partinin halkı seven, halkıyla beraber olan, sorunlara eğilen, sorunları çözmek için alın teri döken bir kişiye ihtiyaç var. Coşkun Beyin böyle bir özelliği var. Umarım Elazığlılar Coşkun beyi kucaklarlar" dedi.

"Sosyal belediyecilik ivme kazanır"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kan değişimi gerçekleşirse bu sosyal belediyecilik neymiş nasıl yapılır onu biraz anlatmak gerekiyor. Elazığ sıradan bir kent değil. Sadece Harput Kalesini ve Harput’un tarihinin anlatılması başlı başına çok önemli bir olay. Bunu ancak dünyayı bilen ve gören, Elazığ’ın ne kadar önemli olduğunu, oraya çok sayıda turist gelmesini imkân sağlayacak olan yerelde sosyal demokrat belediyelerdir. Dolayısıyla böyle bir tercihin olması benim açımdan sonra derece önemli tabi. Takdir kuşkusuz Elazığlı hemşehrilerimin.

Elazığ Belediyesi'nin kazanılması durumunda diğer belediyelerin de katkısıyla sosyal belediyecilik ivme kazanır çünkü belediye başkanlarımız arasında güçlü bir dayanışma var. Bu güçlü dayanışmayı her alanda sergiliyoruz. Elazığ dışında Hatay’da deprem olduğunda İstanbul, İzmir Büyükşehir belediyelerimiz ve diğer belediyelerimiz olağanüstü katkılarda bulundular. Bize ait olmayan belediyelere de katkılarda bulundular. İnşallah Coşkun Çağlar Bey Elazığ’ın sosyal demokrat güçlü bir belediye başkanı olacak ve Elazığ’ın sadece kendi bölgesinde değil bütün Türkiye’de tanıtacağız." (Kısa Dalga)

Gündem