Kılıçdaroğlu’ndan yeni Anayasa yorumu: “Mevcut Anayasa'ya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız?”

Kılıçdaroğlu’ndan yeni Anayasa yorumu: “Mevcut Anayasa'ya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız?”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Anayasa girişimlerine ilişkin “Uzlaşma ile kabul edilmiş bir anayasaya ihtiyaç var, kabul ediyoruz ama mevcut Anayasaya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız” diye sordu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.  Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yapılan basın toplantısında Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın yeni Anayasa çağrısına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık, işsizlik.Türkiye bu gündemden çıkmak zorundadır. Bunu tartışarak çıkarmak zorundayız. Siyasette ciddi bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bir Anayasa tartışması Sayın Erdoğan başlattı. Bu tartışmanın başlaması için var olan anayasaya uymanız gerekli. Cumhurbaşkanı'nın tarafszılığı esas mı esas. Mevcut Anayasaya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız. Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor. AYM kararları uygulanmıyor. Kararları nedeniyle suçlu organ haline getiriliyorsa, Anayasa teklifine nasıl katılacağız. Uzlaşma ile kabul edilmiş bir anayasaya ihtiyaç var, kabul ediyoruz.”

Gündem