Kronik hastaların raporları yıl sonuna kadar geçerli

Kronik hastaların raporları yıl sonuna kadar geçerli
Sağlık Bakanlığı, 30 Haziran’a kadar geçerliliği olan kronik hastalıklara ilişkin ilaç raporlarının yıl sonuna kadar kullanılabilmesine karar verdi.

Sağlık Bakanlığı, daha önce 30 Haziran'a kadar uzatılan raporları, dün bir duyuru yayınlayarak 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Saydan, raporlu hastaların daha önce uzatılmış olan rapor sürelerinin, yenileme sırasında hastanelerde oluşacak yoğunluk sebebiyle uzatılmasının yararlı olduğunu belirtti.

Hastalar sıklıkla soruyordu

Saydan’ın bugünkü yazılı açıklaması şöyle: “Kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın son günlerde eczanelerimize girerek en çok sordukları soru, ‘Raporum uzadı mı, ilaçlarımı verebilecek misin’ şeklindeydi. Nihayet Sağlık Bakanlığı rapor sürelerinin uzadığıyla ilgili duyurusunu yaptı. Rapor sürelerini uzamasıyla hastanelerde oluşacak yoğunluk azaltılmış olacak. SGK tarafından da kronik hastalığı olan hastaların rapor sürelerinin tekrar uzatılması ve Medula sistemine öncelikle işlenmesi gerekiyor.

SGK'ya çağrı

Kurum tarafından, kronik hastalıklara sahip yaklaşık 30 milyon hasta ve 80 milyon tekil rapor süresinin yetkililer tarafından ‘Medula’ sisteminde ivedilikle uzatılması uygun olacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru çok yerinde olmuştur. Çünkü bütün raporların aynı zamanda yenilenmesi hastanelerde büyük kalabalıklara neden olacak ve hasta ve sağlık çalışanını mağdur edecekti. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararı SGK’nın sisteme ivedilikle işlemesini herhangi bir sorun yaşanmaması adına ivedilikle talep ediyoruz." (ANKA)

Sağlık