İddia: Berat Albayrak siyasete geri dönüyor

İddia: Berat Albayrak siyasete geri dönüyor
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Ankara'da 'Albayrak AK Parti Olağan Kongresi'nden sonra Genel Başkan Yardımcısı olacak' diye bir söylenti var. Enerji Bakanı ya da Dışişleri Bakanı olma ihtimali de dillendiriliyor" dedi.
CHP, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ayırıldıktan sonra ortalarda görünmeyen Berat Albayrak'la ilgili kampanya başlatmış ve "Damat nerede" diye sormuştu. Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş ise500 bin TL'lik dava açılacağını duyurdu. Göktaş, Albayrak’ın görevinden ayrıldıktan sonra ‘eşi ve çocuklarıyla zaman geçirdiğini’ ifade etti. 
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "CHP'nin planı: Albayrak siyasete dönsün" başlıklı yazısında, Ankara kulislerinde Albayrak'ın siyasete döneceğinin konuşulduğunu yazdı. Zeyrek'in yazısı özetle şöyle: 

"(...) CHP son dönemde çok değişik bir strateji izliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor, daha öfkeli ve kontrolsüz açıklamalar yapmaya yönlendiriyor. Amacına da ulaşıyor. Erdoğan, kürsüde hep 'çok öfkeli' görünüyor. En son Kılıçdaroğlu için 'terbiyesiz herif' ifadesini kullandı, kendi tabanından dahi tepki çekti. 

Bu öfkeli dil, siyaset iletişimi açısından son derece olumsuz. Bir taraftan icraatlarını anlatmaya fırsat vermiyor, diğer taraftan 'sorulara yanıt veremeyince, sıkışınca sinirleniyor' algısı yaratıyor. 

Hal böyle olunca da Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a doğrudan yüklenmeyi sürdürüyor. 

(...) CHP'lilerin Albayrak konusunda 'Erdoğan'ı sinirlendirmek' dışında bir amacı daha var. Albayrak'ın yeniden siyaset sahnesine dönmesini istiyorlar. Çünkü, Albayrak sahnede kaldıkça ve ekonomi kötüleştikçe, vatandaş faturayı Albayrak'a dolayısıyla da Erdoğan'a kesiyor. 

Son günlerde Ankara'da 'Albayrak AK Parti Olağan Kongresi'nden sonra Genel Başkan Yardımcısı olacak' diye bir söylenti var. Enerji Bakanı ya da Dışişleri Bakanı olma ihtimali de dillendiriliyor. 
Bu kulis gerçek çıksın isteyen CHP'liler de 'biz Albayrak'ın üstüne gittikçe, Erdoğan çok kızmış olsa dahi Albayrak'a sahip çıkar, yapma dediğimizi yapar' diye düşünüyor ve düşüncelerinde de haklı çıkıyorlar."

Gündem