'Mahmud El Kurdi' kod adlı IŞİD yöneticisi serbest bırakıldı

'Mahmud El Kurdi' kod adlı IŞİD yöneticisi serbest bırakıldı
IŞİD'in çevresinde örgütlenmeyi sürdürdüğü 'Ahlak ve Sünnet Dergisi' grubunun liderlerinden 'Mahmud El Kurdi' kod adlı Osman Akın, serbest bırakıldı.

IŞİD’e yönelik operasyonlarda "örgüte eleman ve silah temini" gerekçesiyle 5 Mayıs 2023’te göz altına alınıp tutuklanan 'Mahmud El Kurdi' kod adlı Osman Akın geçen hafta serbest bırakıldı.

Artı Gerçek'ten Hale Gönültaş'ın haberine göre, Akın, çok sayıda IŞİD militanının yer aldığı 'Ahlak ve Sünnet Dergisi' grubunun liderlerindendi.

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akın'ın yakalanmasını "Türk Polisi yakalar!" diye duyurmuş, Emniyet Genel Müdürlüğü de "silahlanma arayışında bulunduğunu" belirtmişti. Akın, 25 Mayıs 2023 tarihinde tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Ancak "örgüt üyeliği, örgüte elaman ve silah sağlama" suçlamalarından tutuklanmasının üzerinden 350 gün sonra, geçen hafta serbest bırakıldı.

Soylu duyurmuştu

Soylu 5 Mayıs 2023'te X hesabından yaptığı açıklamada, 'Mamoste El Kurdi' kod adlı Osman Akın’ın da göz altına alındığını şu sözlerle duyurmuştu:

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen yeni bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a yönelik 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda 74 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda ülkemizde yapılanma arayışında olan Mamoste El Kürdi kod adlı Osman Akın'ın da aralarında bulunduğu 74 kişi gözaltına alındı."

Gündem