MEB'in yeni müfredatı hazır: Öğretmenlere hizmet içi eğitimler başlıyor

MEB'in yeni müfredatı hazır: Öğretmenlere hizmet içi eğitimler başlıyor
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının 26 Nisan (yarın) öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat çalışmalarının bittiğini ve 26 Nisan'da yayımlanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müfredat çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızın ileriye daha güvenle bakabilecekleri, kendilerini daha iyi geliştirebilecekleri ve elde ettikleri bilgileri, hayallerini geliştirecek, hayata geçirebilecekleri bir ortam oluşturabilmek. Buradan hareketle birinci felsefemiz, eğitim sistemimizin felsefesini bilgiye erişmekten ziyade, beceri kazandırarak eriştikleri bilgiyi analiz edebilecek ve bu hayallerinin gelişmesine katkıda bulunacak hâle getirmek. Dolayısıyla müfredat çalışmalarının ana ekseni, bu. Yani özüne, değerlerine bağlı ama dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilen çocuklarımızın kendi hayallerini geliştirebileceklerini istiyoruz.

Önümüzdeki yüzyılı, 'Türkiye Yüzyılı' hâline dönüştürmek için çocuklardan hayal kurabilmelerini arzu ediyoruz. Müfredatımız dolayısıyla bu iki eksene oturuyor." dedi

"Yeni müfredat yarın askıya çıkıyor, herkesle ortak çalışmak istiyoruz"

Tekin, yeni müfredatı kamuoyu değerlendirmesine açacaklarını belirterek, "İnşallah, yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşmış olacağız." açıklamasında bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığının paydaşları ya da paydaş olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğuna değinen Tekin:
''Herkesle ortak çalışmak istiyoruz. Bu ülkenin eğitim öğretim süreçlerine katkı vermek istiyorum." diyen her kim varsa üniversiteler, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, eğitim alanında çalışan kuruluşlar, siyasetçiler, bürokratlar ve herkese açık bir çalışmayı yarın öğleden sonra itibarıyla kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Paylaştıktan sonra biraz önce saydığım kişilerden her kim arzu ediyorsa 'gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden girerek görüş ve önerilerini paylaşabilir. '' ifadelerine yer verdi.

Öğretmenlere hizmet içi eğitimler başlıyor

Öğretmenlerin yeni programı nasıl uygulayacaklarına ilişkin soruya ise Bakan Tekin, "Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüz, ilgili eğitim öğretim daireleri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız, programların kesin onay sürecini tamamladığımız andan itibaren başlamak üzere öğretmen arkadaşlarımızın hizmet içi eğitim sürecine tabi tutulmalarına dair bir takvim oluşturuyor. Programlar onaylandığı an, takvim hayata geçecek ve şu andan itibaren eylül ayına kadar öğretmen arkadaşlarımızı bu anlamda yeni programın mantığı, felsefesi ve uygulanmasıyla ilgili olarak çok ciddi bir hizmet içi eğitim sürecini başlatmış olacağız." yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem