Bahçeli, görüşme öncesi Özgür Özel'i hedef aldı, 'Kavala' tartışmasına tepki gösterdi

Bahçeli, görüşme öncesi Özgür Özel'i hedef aldı, 'Kavala' tartışmasına tepki gösterdi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugünkü görüşme öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı. Bahçeli, "Senin saatin yok mu? Saatin yoksa bana sorabilirsin ben köstekli saatimden bakar söylerim" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugünkü görüşme öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı.

Bahçeli, "Senin saatin yok mu? Saatin yoksa bana sorabilirsin ben köstekli saatimden bakar söylerim" dedi.

Kavala tartışması: Avrupa istedi diye şerefimizi iki paralık mı edelim?

AİHM karalarına rağmen Gezi davasından hükümlü olan Osman Kavala'nın tahliye edilmemesine yönelik tartışmalara tepki gösteren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Hiçbir organ mahkemelere emir vermez, tavsiyede bulunamaz. Yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili beyanda bulunamaz. Mahkeme kararları değiştirilemez. Yargıya talimat vermek suçtur. Kavala'nın yeniden yargılanması hususunda sipariş süreç ilerletilmektedir. Bahse konu şahıs Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırma suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Diğer sanıklar da 18'er yıl ceza almıştır.

Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Sayın Özel'in saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzüne vurması gerekmez miydi? Kanun kaçağı FETÖ ve PKK'lıları Türkiye'ye ne zaman iade edeceksiniz diye soramaz mıydı. Bana saati sorar ise köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım. Özel, kara propogandaya kulak asmasın. Avrupa istedi diye şerefimizi iki paralık mı edelim?"

'Kutuplaşmak yerine kucaklaşmamız lazım'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinin ardından başlayan normalleşme ve yumuşama tartışmalarına da değindi. Bahçeli, "Siyasette bahar olmasından memnunuz. Kutuplaşmak yerine kucaklaşmamız lazımdır. Kapımıza değil de kalbimize vuranı buyur ederiz. Ülkenin temel meselelerine kafa yormak bizim de arzu ve amacımızdır. Siyasette köprü kurmak yerine duvar inşa edersek yanlış düşeceğimizi bilmek de yarar vardır. Siyaset kavga arenası değildir. Siyaset konuşma ve düğümleri çözme yeridir" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş yorumu: Hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak?

Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine dair hazırlanan iddianameye de değindi. MHP'ye yönelik eleştirilere yanıt veren Bahçeli şunları kaydetti:

"İddianame hazırlandı içi boş dediler. Kimin elinde hangi belge varsa mahkeme ile paylaşmalı. Televizyon ekranlarında mahkeme kurulamaz. Hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak? Beklentimiz iddianamenin kabul edilip yargılamanın başlamasıdır. Ellerinde ülkücü kanı olanların feriştahı gelse bizde yaprak dahi kımıldamaz."

Cumhur İttifakı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'na yönelik tartışmalara karşı ittifakın devam ettiği mesajını verdi:

"MHP ve Cumhur İttifakı şer sahiplerine müsaade etmeyecek sonuna kadar direnecektir."

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Osman Kavala ve Gezi Davası tutukluları konusunu ilettiğini söyleyerek ''AİHM kararına rağmen inatlaşılmamalı'' dedi. Özel, Avrupa Parlamentosu'ndaki Türk temsilcilerin ''Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun 'Sen önce Kavala'yı çıkar' diyorlar'' dediğini aktarmıştı.

Özgür Özel ile Devlet Bahçeli'nin bugün Meclis'te görüşmesi ve Gezi davasının da gündeme gelmesi bekleniyor. (Kısa Dalga)

Politika