Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan açıkladı

Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına ilişkin tartışmalarla ilgili uyarılarda bulundu. Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" dedi.

Çalışanların daha verimli olabilmesi için mesai saatlerini düşürecek düzenlemeler bütün dünyanın gündeminde yer alıyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatılırken gözler Türkiye'ye çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Işıkhan, esnek çalışma saati ve mesai saatlerinin düşürülmesiyle ilgili toplantılar gerçekleştirildiği bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Manisa'da düzenlenen İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Bölge Toplantısı'nda konuşan Bakan Işıkhan, "Son günlerde çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabi ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim" dedi.

"22 yılın en düşük işsizlik oranı" iddiası

İş Pozitif Projesi'ne 10 bakanlığın dahil olduğunu, projenin kadınların iş gücüne katılımını arttırmanın yanında çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmayı da hedeflediğini dile getiren Işıkhan, "Önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranları beklenmektedir. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Diğer yandan İş Pozitif'i başlattığımız 9 Şubat’tan bu yana, yani geçtiğimiz 2 hafta içinde 15 bin 262 kadını işe yerleştirdiğimizin müjdesini vermek istiyorum. Bu rakamlar, hem İş Pozitif programımızın hem de diğer istihdam politikalarımızın ne derece etkili olduğunu göstermektedir" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi