ODTÜ'lü öğrenciler şenlik yasağına karşı yürüdü: Şenliğin Sesi Devrim

ODTÜ Rektörlüğü’nün Bahar Şenliğinin iki güne indirmesi ve Devrim Sahnesi'nin şenlik programında yer almaması kararına karşı yüzlerce öğrenci Rektörlük binasına yürüdü. Öğrenciler Devrim Sahnesini alana kadar bina önünden ayrılmayacaklarını vurguladı.

ODTÜ bileşenleri, Fizik çimlerinde bir araya geldi. Öğrenciler Rektörlüğe "Şenlik ODTÜ'nün ODTÜ Bizimdir" yazılı pankartlarıyla yürürken sık sık, “Verşan Kök, ODTÜ'ye rektör olamaz”, “Verşan sussun, Devrim konuşsun”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Şenliğin örülmesinde yıllardır inisiyatif alan Uluslararası Gençlik Topluluğu basın açıklamasında Rektörlüğün Devrim Sahnesi yasağı konusunda ısrarcı olduğu, güvenlik ve temizlik gibi bahaneleri öne sürdüğü vurgulanarak bu gibi sorunlara ODTÜ bileşenleri olarak sundukları çözümlerin görmezden gelindiği ifade edildi. Bu süreçte rektörlüğün öğrencilerin karar alma mekanizmlarına darbe indirdiği, öğrencilerin şenliği beraber örmemesi adına öğrenci topluluklarını marjinelleştirdiği ve şenliği Devrim Sahnesi olmadan da kendileri tarafından yapılabileceği yönünde adımlar attığı belirtilen açıklamada; ''Rektörlüğün yaptığı şenlik bizim şenliğimiz değildir'' denildi.

Bahar şenliği geçtiğimiz yıl deprem ve seçimler gerekçesiyle engellenmişti. Kayyım olarak atanan rektör Verşan Kök kararoyla şenlik iki güne düşürüldü.

Öğrencilere milletvekilleri de destek verdi

Yürüyüşe, EMEP milletvekili Sevda Karaca, TİP milletvekili Ahmet Şık ve CHP milletvekilleri Onur Konuralp ve Aliye Timisi Ersever katılarak ODTÜ öğrencilerinin eylemlerine destek verdi. (Kısa Dalga)

Gündem