Öğretmenler, Şubat’ın son haftasında Covid-19 aşısı olacak

Öğretmenler, Şubat’ın son haftasında Covid-19 aşısı olacak
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin Şubat ayının son haftasında ilk doz aşılarını olacağını duyurdu. Bakan Selçuk, okulların yüzde 98.2’sinin hijyen açısından yüz yüze eğitime hazır olduğunu söyledi.

İkinci dönemin başlaması nedeniyle Iğdır’daki Gödekli İlkokulu'nda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen listelerinin Sağlık Bakanlığı’na ulaştırıldığını ve isimlerin aşı randevu sistemine işlendiğini söyledi.  Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin de "Bu hafta itibarıyla ülkemizin bütün köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak" diye konuştu.

Okullarımızın yüzde 98.2’si hijyen

Bakan Selçuk şunları söyledi:

“Şu an itibariyle okullarımızın yüzde 98.2’sini oluşturan okullarımız ‘okulum temiz’ belgesiyle yüz yüze eğitime hazır hale geldi. İl ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Okullar hangi koşullarda açıyoruz? Şunun bilinmesini isterim ki okulların açılmasıyla ilgili aldığımız kararlar uzun süren araştırma ve planlama kapsamında belirlendi.”

Gündem