Oğuzhan Asiltürk’ten al haberi: "İstanbul Sözleşmesi kalkacak”

Oğuzhan Asiltürk’ten al haberi: "İstanbul Sözleşmesi kalkacak”
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Kudüs TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yetkilileri ile yaptığı görüşmenin bazı ayrıntılarını açıkladı, AKP içindeki İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin sıkıntıyı deşifre eden Asiltürk, “Ben de biliyorum Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiğini, kesinlikle kalkacak. Ama parti içinde bazı cahiller var, kadın hakları falan” dedi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AKP'lilerle ilgili yaptığı görüşmeye ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.
Asiltürk, katıldığı TV programında, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili olarak Asiltürk, “AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kalkacağını, 'Cumhurbaşkanı da kaldırmak istiyor', içimizde sıkıntılar olduğu için lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun dediler.  Ben de biliyorum ifade ettiğini kesinlikle kalkacak" açıklamasında bulundu. Asiltürk, İstanbul Sözleşmesi konusunda AKP içindeki bir tartışmayı da gün yüzüne çıkartarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir süre önce yaptığı görüşmeye ilişkin şu ayrıntıya verdi:
"Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları, madın hakları falan diyenler. Bir de buna karşı olanlar var. Kaldıracaklarını kesin olarak kendisi de ifade etti."

Gündem