Opera salonu saldırısına ilişkin ABD: Rusya'yı iki hafta önce uyardık

Opera salonu saldırısına ilişkin ABD: Rusya'yı iki hafta önce uyardık
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Rusya'nın Krasnogorsk şehrinde gerçekleşen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan 15 gün önce Rus güvenlik birimlerini uyardığını açıkladı. John Kirby, yapılan uyarının amacının saldırının önlenmesine yardımcı olmak olduğunu belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova'da yaşanan saldırının 20 yılda yaşanan "en kanlı terör saldırısı" olarak nitelendirilen olay hakkında uyardıklarını duyurdu. Kirby, bu uyarının yazılı olarak saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yapıldığını belirtti.

"Rusya'nın iddiaları saçmalık ve propaganda"

Karar'ın haberine göre Kirby, Rusya'nın Ukraynalı milliyetçileri saldırı ile ilişkilendirmesini "saçmalık ve propaganda" olarak nitelendirerek, saldırıdan yalnızca DEAŞ'ın sorumlu olduğunu vurguladı. ABD'nin bu terör saldırısının önlenmesine yardımcı olmaya çalıştığını ve Kremlin'in bu durumdan haberdar olduğunu ifade etti.

Ne oldu?

Krasnogorsk'ta "Picnic" rock grubunun konser verdiği binayı basan saldırganlar, otomatik silahlarla etrafa ateş açmış ve yanıcı maddeyle binayı ateşe vermişti. Çıkan yangın sonucunda binanın çatı kısmı çökmüş, 143 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya Soruşturma Komitesi, gözaltına alınan kişilerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılarına dair kanıtlar elde edildiğini açıklamış, bu kişilerin Ukrayna'dan önemli miktarda nakit ve kripto para aldıklarını belirtmişti.

ABD'nin Rusya'ya yönelik terör tehditleri hakkında "birçok uyarı" ilettiğini belirten Kirby, ABD'nin terör saldırılarında masum hayatların kaybedilmesini asla istemediğini ve uyarı yapma görevlerini ciddiye aldıklarını vurguladı. (Kısa Dalga)

Dünya