Özdağ'a saldırı sanıkları serbest, muhalefet liderleri tepkili

Özdağ'a saldırı sanıkları serbest, muhalefet liderleri tepkili
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a Ankara’daki evinin önünde saldırdıkları iddiasıyla tutuklanan 5 sanığın  cumhuriyet savcısının itirazının ardından tahliye edilmelerine muhalefet liderleri sert tepki gösterdi.

Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com sitesindeki haberine göre "Kasten yaralama" ve "Silahla tehdit" suçlarından tutuklu bulunan 5 sanığı serbest bırakan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, kararın gerekçesinde “Sanıklara isnat olunan suçun kanundaki cezasının alt ve üst sınırları, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve olumsuz görev uyuşmazlığı çıkma ihtimali, bu durumda dosyanın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne gidiş gelişinde geçecek muhtemel süre dikkate alınmakla sanıkların mağduriyetlerine neden olmamak için tahliyelerine karar verildiği” ifade edildi.

Davutoğlu: Tuz koktu

Özdağ’a yönelik saldırıya ilişkin tutuklanan kişilerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karar şu ifadelerle tepki gösterdi: “Tuz koktu, tuz! Selçuk Özdağ’ı sokak ortasında öldürmeye teşebbüs eden 5 zanlı bir cuma gecesi sessiz sedasız serbest bırakıldı! Bu sadece partimize değil demokrasimize saldırıdır! Başta siyasi partiler ve STK'lar olmak üzere milletimizi dayanışma içinde olmaya davet ediyorum.” 

Kılıçdaroğlu: "Mafya artıkları cesaretlendiriliyor"

Sanıkların serbest bırakılmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu “Suçun cezasız kaldığı, mafya artıklarının cesaretlendirildiği bu düzen, sadece siyasileri, STK’ları, evlatlarımızı değil, tüm Türkiye’yi ve demokrasimizi hedef almaktadır. Bedeli ne olursa olsun, bu ülkeye demokrasi gelecek ve hiçbir suç cezasız kalmayacak!” dedi.

Akşener: "Millet iradesi hesabını soracak"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise karara tepkisini “Sözü yetmeyenler hakarete, siyaseti yetmeyenler kanunsuzluğa başvurur. Ama bugün susanlar, milletimizin ferasetini unutuyorlar. Sandık geldiğinde elbette demokrasi kazanacak. Millet iradesi elbette bunların hesabını soracak” sözleriyle gösterdi.

Gündem