Özel Harekat Başkanlığı'ndan 3 fotoğraf: 'Kimler, kimlerle beraber?'

Özel Harekat Başkanlığı'ndan 3 fotoğraf: 'Kimler, kimlerle beraber?'
Gazeteci Tolga Şardan, Sinan Ateş cinayetiyle gündeme gelen eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ile Galatasaray tribün lideri Sebahattin Şirin'in Özel Harekat Başkanlığı'nda ayrı ayrı çekilen fotoğraflarını gündeme getirdi: "Kimi zaman bir fotoğraf sayfalarca yazıyı anlatır."

Gazeteci Tolga Şardan, T24'te yayımlanan köşesinde Özel Harekat Başkanlığı'nda çekilen bazı fotoğraflar paylaştı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle adı gündeme gelen eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ile Galatasaray tribün lideri Sebahattin Şirin'in (Asıl adı Muzaffer Şirin) Özel Harekat Başkanlığı'nda ayrı ayrı çekilen fotoğraflarını gündeme getiren Şardan "Kimi zaman bir fotoğraf sayfalarca yazıyı anlatır" dedi ve yazısında şu ifadelere yer verdi:

"İlk fotoğrafın çekildiği yer Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi. Tarih ise, 2022 olması lazım.

Fotoğrafa dikkatli bakıldığında kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim var.

Evet, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinde adı gündeme gelen Eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz.

Yanında ise, kamuoyunun çok da tanımadığı, ancak teşkilatın yakından tanıdığı bir polis şefi var.

Şimdi, diğer iki fotoğrafa sıra geldi.

Söz konusu iki fotoğrafın açıklamasından da anlaşılacağı üzere, çekildiği yer Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki ana karargâhı.

Mesajları paylaşan ise, Galatasaray'ın tribün lideri Sebahattin Şirin. Ya da asıl ismiyle Muzaffer Şirin.

Şirin, destek verdiği Galatasaray'ın Ankaragücü maçı için geldiği başkentte yakın dostu olarak açıkladığı polis müdürünü ziyaret etti. Ve birlikte görüldüğü iki ayrı fotoğrafı da kendi adıyla kullandığı sosyal paylaşım sitesinden yayımladı.

Şirin'in misafiri olduğu Özel Harekâtçı polis müdürü, daha önce de MHP'li Kılavuz'a ev sahipliği yaptı.

Galatasaraylı olması sebebiyle sarı kırmızılı camiayı yakından tanıyan gazeteci Fatih Altaylı, Ocak 2023'te kaleme aldığı bir yazısında Şirin'in asıl isminin Muzaffer Şirin olduğunu açıkladı.

Altaylı, Şirin'in, FETÖ'yle bağı olmasının yanı sıra, Sinan Ateş cinayeti soruşturması çerçevesinde halen tutuklu bulunan Avukat Serdar Öktem'in aynı zamanda Sebahattin (Muzaffer) Şirin'in de avukatı olduğunu iddia etti. Şirin'in ayrıca İsmailağa cemaatiyle de bağının olduğunu öne sürdü.

Kaldı ki; yine Sinan Ateş cinayetinde kapsamında iki Özel Harekât Polisi'nin tutuklu konumunda cezaevinde bulunduklarını hatırlatayım.

Şimdi bu üç fotoğrafı beraberce nasıl okumak lazım sizce?

'Kimler, kimlerle beraber' demek yanlış olur mu?

Ve, her üç fotoğraftaki ortak kişi, halen Özel Harekât Başkanlığı'nda üst düzeyde görev yapıyor.

Tayine kimler, neden imza koydu acaba? Makul bir açıklamasının olabileceği kuşkusuz!

Yeri gelmişken geçmişten de bir örnek vereyim.

Fetullah Gülen cemaatinin henüz FETÖ olmadığı günlerde, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın döneminde, şimdilerde FETÖ'cü olduğu için aranan futbolcu Hakan Şükür de Özel Harekât'ın müdavimlerindendi.

İşte o günlerden bir fotoğraf daha...

Şükür, dönemin Özel Harekât Dairesi Başkanı Cemil Tonbul ve ekibinin misafiri. Sık sık Gölbaşı'na gelen Şükür, bizzat başkan tarafından ağırlanıyordu." (Kısa Dalga)

Gündem