Özgür Özel: Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli'yi alsak şaşırmam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Şu mümkün 11 büyükşehirin tamamını korumamız üstüne de 5 büyükşehir eklememiz mümkün. Bir kere Bursa Balıkesir Manisa ve Denizli’nin dördünü de alsak şaşırmam, üçünü alacağımıza inanıyorum. En az ikisini alacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ın konuğu oldu. Seçimlere içki gün kala partisinin illerdeki son durumuna ilişkin bilgi veren CHP lideri Özel İstanbul'da gelen her ankette İmamoğlu'nun oy oranlarının öncekine oranla arttığını ifade etti. Özel ayrıca büyükşehirin daha CHP'ye geçmek üzere olduğunu söyledi. İmamoğlu Sarıyer'de AKP ile iki puan fark olduğunu ifade ederek, bağımsız aday olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e "çekil" çağrısı yaptı.

Özgür Özel'in açıklamalarından alıntılar şöyle:

"Çok yüksek bir oranda çok doğru işler yaptığımızı gördük. Son haftada umduğumuzdan daha iyi bir son haftaya girmiş durumdayız. Şu mümkün, 11 büyükşehirin tamamını korumamız, üstüne de 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün. Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli'nin dördünü de alsak şaşırmam.

"Bütün Bakanlar İmamoğlu'nun karşısında kampanya yapıyor"

Ekrem Başkan için her anket bir öncekinden iyi geldi. İddialı bir şey söylemeyeyim ama şunu söyleyeyim. Haksızlığa uğradı, mazbatası iptal edildi ve ikinci seçim oldu ya. Ben ikinci seçimdeki farkı arttıracağını düşünüyorum. Burada 5 yıllık emek var. İstanbul'u Ekrem Bey'e emanet ettiler, o da 'İstanbul'un muhafızıyım' dedi. Gerçekten İstanbul'da halkın haklarını korudu.

Kendi ağızlarıyla 'Artık bakanlar siyaset yapmayacak, teknik olarak çalışacaklar, onlar atanmış bürokrat' diyorlardı. Şimdi çıktı bütün bakanlar, Ekrem İmamoğlu'nun karşısında kampanya yapıyorlar. Bu hem sistemin iflası, hem acziyet hem de çok büyük haksızlık."

Seçim güvenliğine dair ayrıntılar

"Biz şuna hazırız tüm Türkiye’de çok farklı bir hazırlık yaptık tut ki İstanbul’da Ankara’da seçim oldu İzmir’de oldu, Malatya’da kafa kafayayız sayım uzadı, seçim sayımı sürerken Malatya’ya gidecek 10 arkadaşımız belli şu an. Her yer için hazırlık yapıldı. İstanbul için benzer bir durum olursa başka illere gitmesi gerekenler dışında herkes İstanbul’a gelecek. Krizin çıktığı yere acil müdahale mangamız hazır. Vatandaşın oy namusudur sandığa atana kadar ona ondan sonra bize emanet. Biz CHP olarak sandık güvenliği açısından üzerimize düşen her şeyi yaptık. O kadar ileri bir noktadayız ki bugün akşam 4. kez tatbikatımızı yapacağız. Buradan bir çağrıdan bulunmak istiyorum bizim bütün görevlilerimiz tamam bir ordu hazır ama vatandaşlarımızdan benim için rahat değil sandığa sahip çıkmak istiyorum diyen herkesi ilçe başkanlıklarına gidip müşahit kartlarını almaya davet ediyoruz. Bir de avukatlarımıza bir avukat fazlanın 10 avukat fazlanın hiç kimseye zararı yok

Şükrü Genç'e tekrar çağrı: Yılmaz Büyükerşen’in takımına davet ediyoruz onu

Sarıyer’de şöyle bir güçlüğümüz var, Şükrü Genç hepimizin çok değer verdiği hürmet ettiği defalarca partimizden aday gösterilmiş Sarıyer’de partimizi temsil etmiş biri. Sarıyer’de memnuniyet anketleri yapıldığında bir değişim isteği çıktı. Büyük bir başarısızlık değil ama değişim yönünde ciddi bir talep var. Biz bunu Şükrü başkanla konuştuk. Ama Şükrü Başkan kendisinin aday olması gerektiği konusunda ısrar etti sonra da bağımsız aday oldu. Durum şu anketler adayımız Oktay Bey seçimi kazanıyor, Ak Parti birkaç puan arkamızda. Yüzde iki de hata payı var ben hep aleyhe düşünürüm, 3 puanda iki puan düş 1 puan var. Şükrü Genç’in aldığı oylar da yüzde 15’lerde, yani kazanıyor ama Allah göstermesin yüzde 1 fazla oy alsa kaybettiriyor. Ya bu kadar emeğin var partinin emeğin senin emeğin var. Orada Türkiye’nin çok önemli üniversiteleri var. Boğaziçi’nin içinde kayyum var dışında da mı olsun? Çok sıkıntılı bir süreç. Çağrım, şükrü başkan çıksın toplasın kalabalığı, biz mesaj atalım bütün CHP’liler de gitsin. Esin ki ben bu görevi yıllarca yaptım bir teveccüh göreydim bir dönem daha yapacaktım anketleri gördüm kazanmıyorum ama CHP’ye kaybettirmek benim işim değil, adayımızın elini kaldırsın, desin ben de gideyim. Ona yakışan budur, pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün, her görevi de kendisine verelim. Şükrü Genç ‘in paraya pula makama zaten ihtiyacı yok. En güzel görevleri hep beraber yaparız. Yılmaz Büyükerşen’in takımına davet ediyoruz onu."(Kısa Dalga)

Gündem