Özgür Özel devreye girdi, Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de atamalar iptal edildi

Özgür Özel devreye girdi, Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de atamalar iptal edildi
CHP lideri Özgür Özel'in yeni seçilmiş belediyelerindeki akraba kayırmacılığına müdahale ettiği belirtildi. Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de tespit edilen atamalar geri alındı. Özel, "Yapanın gözünün yaşına bakmam" dedi.

Yerel seçimden birinci parti çıkan CHP'de yeni belediye yönetimlerindeki kimi atamalar tartışma yaratmıştı. CHP lideri Özgür Özel, başta Bursa olmak üzere yeni seçilmiş belediyelerindeki akraba kayırmacılığına müdahale etti. Özel’in talimatıyla ilgili belediye başkanları tek tek aranarak, atadıkları isimler istifa ettirildi. Balıkesir’de CHP milletvekili Serkan Sarı’nın ağabeyi Gökhan Sarı’nın ataması da durduruldu.

Yapmam, yapanın da gözünün yaşına bakmam

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kayınbiraderini ve bacanağını, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ise kız kardeşinin oğlunu başkan yardımcısı olarak atamıştı. Bu başkanlara “Atamaları geri alın” diye haber verildi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Özel, özetle şunları söyledi: “Milletvekilleri ya da belediye başkanlarının yakınları istediği kadar liyakatli olsunlar, AKP’nin bu kadar nepotizm (kayırmacılık) yaptığı bir yerde bu tip atamaları kimseye anlatamayız. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu yerde bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar.

Kardeşim iyi bir bilgisayar mühendisi. Türkiye’nin en büyük bankasının IT’sinde (teknoloji) çok önemli bir görevdeydi. Adalet yürüyüşüne izin vermedikleri için ayrıldı. Sonra bunu duyan bir sürü kişi ‘Belediyeye koysana, şuraya-buraya koysana’ diyor. Kayınbiraderim Bursa’da 15 yıldır ilaç deposunda paketleme departmanında çalışıyor. Ben bilmiyor muyum kardeşimi Bursa’da bir belediyede işe koymayı. Ama yapmam. Yapanın da gözünün yaşına bakmam.

'Alarma geçin' dedim

Hatta ‘Alarma geçin’ dedim. WhatsApp grupları var başkanlara ait. ‘Oraya yazın’ dedim, ‘Genel başkan bizzat takip ediyor, bu işlere sakın kalkışılmasın’ diye.” (Kısa Dalga)

Gündem