Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan jeotermal alanları saydı, 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan jeotermal alanları saydı, 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu kez jeotermal alanlara dikkati çekti. Ercan, 7 büyüklüğünde depremi işaret ederek illeri saydı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili uyarılarını sürdürüyor. Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda jeotermal alanlara dikkat çekerek, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi. Prof. Dr. Ercan, Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu'yu örnek olarak gösterdi. Ercan şunları yazdı:

"Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her madensuyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir.

Afyon, Germencik, Nazilli,Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir.Her deprem yeni bir enerji bir jeotermal doğuştur.

Anadolu'da yer kabuğu Batı'dan Doğu'ya gittikçe 26 km'den 45 km'ye kalınlaşırken jotermal suların sıcaklığı 250 C'den, 100 C'ye düşer. Kuzey ile Doğu Anadolu, Batı Anadolu deprem kuşakları, Türkiye'nin önemli enerji kuşaklarıdır. Her deprem yeni bir jeotermal alandır." (Kısa Dalga)

Gündem