RTÜK'te müdür olan Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmasında

RTÜK'te müdür olan Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmasında
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, X (Twitter) hesabından paylaştığı mesajda, RTÜK'te müdür olarak görev yapan Şengül Kurum'un AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı eşi Murat Kurum için seçim çalışması yürüttüğünü belirtti. Taşçı, bunun cezasının "Kademe durdurma" olduğuna dikkat çekti.

RTÜK’te müdür olarak görev yapan Şengül Kurum'un eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, X (Twitter) hesabından paylaştığı mesajda Şengül Kurum'un AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı eşi Murat Kurum için seçim çalışması yürüttüğü bilgisini paylaştı.

İlhan Taşçı mesajında "RTÜK’te müdür Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katılabilir mi, kamu görevlisi sıfatı sürerken!? Oysa bir siyasi partinin (adayın) lehine veya aleyhine çalışma yapmak kademe ilerleme durdurulması cezası gerektirir. Yani ihraçtan bir önceki ceza!!!" dedi.

İmamoğlu 17 bakana tepki göstermişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, ülkenin yaşadığı sorunlara rağmen bakanların AKP adayı Murat Kurum lehine sahaya çıkmasını eleştirmişti.

İmamoğlu, şu ifadelere yer vermişti:

"Allah bilir, kendilerine fazla mesai de yazdırırlar. Bunlar atanmış arkadaşlar, bunlar kendilerine fazla mesai bile yazdırırlar. Ben, kendi ahlakım gereği, normalde bunları bu kadar konuşmam. Niye biliyor musunuz? Belki içlerinde utanma huyu olan vardır da utanırlar diye konuşuyorum. Utanırlar diye. Yoksa bu kadar konuşmam. Ama utansınlar diye konuşuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanı olmak ne demek ya? İşinize baksanıza. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanı ağır olacak. Görevini yapacak. Herkesin ona eşit gözle bakmasını sağlayacaksın. Ama geliyorsun burada seçim çalışması yapıyorsun; bir de şarkılarla, türkülerle anons yaparak. Yazıktır, günahtır. Bu millet o zaman senin seçim güvenliğini sağlıklı bir şekilde yürüteceğinden nasıl emin olacak? Güvenebilir misiniz? Güvenemezsiniz. O bakımdan, kendilerine çeki düzen versinler diye, bunları anlatıyorum." (Kısa Dalga)

Gündem