Şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor 2-0 yenildi

Şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor 2-0 yenildi
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta 77 puanla şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor, konuk ettiği ve ligde 3'üncü sırada olan Iğdır FK'ye 2-0 yenildi. Maçın oynandığı Diyarbakır'da ise büyük bir coşku vardı.

Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta yer aşan ve 77 puanla şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor Iğdırspor'u Diyarbakır Stadyumu’nda ağırladı.

Ligin 36'ncı haftasında oynanan karşılaşmada grubun üçüncü sırasındaki IğdırFK, Amedspor'u 2-0 mağlup etti.

Maç kente de büyük bir coşku yarattı.

Yoğun ilgi nedeniyle 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu'nun kapasitesi yetersiz kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de futbolseverlerin karşılaşmayı izlemesi için kentin 2 farklı noktasına dev ekran kurdu. Kent Meydanı ve Park Orman’da kurulan dev ekranlarda futbolseverler, maçı canlı olarak izlendi. Alanlara ulaşım ise ücretsiz yapıldı.

Maç TFF YouTube kanalından canlı yayınlandı.

Büyük bir kalabalığın olduğu tribünlerde Barış Anneleri de yerini aldı.

Maçta 10'uncu dakikada kaleci Aykut'un hatasını değerlendiren Iğdır FK'den Halil İbrahim Sönmez maçın ilk golünü kaydetti. 68'inci dakikada Eyüp'ün pası ile ceza sahasına giren Bekir Cankara durumu 2-0 yaptı.

Amedspor 77 puanda kalırken, Iğdır FK puanını 68'e çıkardı. İkinci sıradaki Kastamnuspor ise deplasmanda Karamanspor'u 3-0 yenmesi sonrası puanını 74'e yükseltti. Amedspor ile Kastamonuspor arasındaki puan farkı üçe düştü. (Kısa Dalga)

Spor