Seçimden sonra istifa etmişti: DEM Parti saldırısında Mehmet Begit'in kardeşi gözaltına alındı

Seçimden sonra istifa etmişti: DEM Parti saldırısında Mehmet Begit'in kardeşi gözaltına alındı
Seçim sonrası DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in kardeşi Halil Begit, parti binasına dönük saldırıya dair soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) ilçe binasına gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi.

Meydan Mahallesi'ndeki Abdulkadir Erdil Caddesi üzerinde bulunan ilçe binasına, saat 03.30 sularında saldırında gerçekleştirilen saldırıda, ilçe binasına 14 mermi isabet etti.

DEM Parti’den istifa eden Begit’in kardeşi gözaltına alındı

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, DEM Parti’den Birecik Belediye Eşbaşkanı seçildikten sonra partisinden istifa eden Mehmet Begit’in kardeşi Halil Begit, gözaltına alındı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Begit'in kardeşi Halil Begit'in dün akşam DEM Parti ilçe yöneticilerini de tehdit ettiği iddia edildi. WhatsApp üzerinden mesaj yolu ile tehdit edilen ilçe yöneticileri Halil Begit hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde DEM Parti’den belediye başkanı seçilen Mehmet Begit ve 4 meclis üyesi 29 Nisan’da istifa etti.

Begit, belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini belirtmişti. Gerekçe olarak ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seçimden sonraki süreç içerisinde özellikle bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değil."

DEM Parti’liler ise düzenledikleri basın açıklamasıyla Begit’e tepki göstermişlerdi. (Kısa Dalga)

Gündem