Sedat Peker'den Hürriyet baskını açıklaması: "Bir milletvekili rica etti, ben yaptım"

Sedat Peker'den Hürriyet baskını açıklaması: "Bir milletvekili rica etti, ben yaptım"
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, video serilerine devam ediyor. Altıncı videoyu yayınlayan Peker, "Parça parça koparacağım, onları vallahi mahvedeceğim" dedi.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube kanalına altıncı videosunu yükledi. Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini Michael Rubin'in "Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez" sözleri olduğunu söyledi. Peker, "Dedim ki bu tuzak. Bize tuzak kurdular. Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planları varsa bizi mahvedecekler dedim" şeklinde konuştu.

Fitili ateşleyen ikinci gelişmenin Elazığ mitingi olduğunu belirten Peker, Mehmet Ağar'ın kendisini arayarak Elazığ'a yapacağı ziyareti iptal etmesini istediğini aktardı. Peker, kendisinin bu teklifi reddettiğini daha sonra Elazığ Valiliği'nin ziyaret gerçekleşmesin diye miting yasağı getirdiğini söyledi. İkinci kırılma noktasının bu olduğunu dile getiren Peker, "Bana dedi ki 'orada CHP’nin de aynı gün mitingi var. Bilgi geldi devletten karışıklık çıkacak.' Dedim ki 'abi bizim yetiştiğim kültürde şehit aileleri devlet başkanından bile önce gelir benim buraya gitmem lazım.' Sonra 'kalabalık tekrar görüşelim ben seni arayayım' dedim. Sonra bir daha aradı kendisi.  Dedi ki 'seni seviyorlar bizim oranın gençleri seni çok seviyor daha önce birçok ilde yaptın yine olur ama provokasyon çıkacak, çatışma çatışma saldırı'. Dedim 'abi devletin polisi var.' Sonra telefonu kapattık ama konu netleşmedi' Bir baktım Elazığ gazetelerinde 'Sedat Peker Elazığ mitingini iptal etti' diye haber çıkmış" diye konuştu. 

Videoları bölüm bölüm yayınlamasıyla ilgili "Parça parça koparacağım, onları vallahi mahvedeceğim" diyen Peker, "Mehmet Ağar için "Derin Mehmet" derken, Yıldırım Demirören'e de "Pamuk ören" ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET BASKINI

Peker videosunda, Hürriyet gazetesi baskınını bir milletvekilinin ricasıyla kendisinin yaptığını söyledi.
Eski AKP Gençlik Kolları başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın da aralarında bulunduğu AKP’liler, Eylül 2015’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini çarpıtmakla suçlanan Hürriyet’in Bağcılar’daki binasını  basmıştı. Peker bu baskınla ilgili şu iddialarda bulundu: “Hürriyet gazetesi… Sizin gazetenizi ben bastırdım. Suç ikrarı yapıyorum. Bastırtmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Milletvekili, ‘Bizim gençlik kollarından birtakım arkadaşlar gidecekler. Onlar profesyonel değil. Sen böyle artık… Ben gönderdim…’ Lan ne oldu maaşı kadar namusu olanlar. Savcılar işte ikrar, delil. Ben yaptım. Milletvekili söyledi… Aydın Doğan yaşlı adam. Bir taraftan ölüm korkusu sardı. Bir taraftan devam eden mahkemeyle… Lan senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Ben pislik, siz temizlik he… Namussuzsunuz ulan. Pambukören… (Yıldırım Demirören’e sesleniyor) Seni adım adım takip edeceğim, Azerbaycan her şey…”

Peker, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Soylu'ya Twitter'da destek verdiğini belirterek, "Bu İbrahim Kalın'ı takip ettiriyor" iddiasını ortaya attı.

OĞLU ENGİN, '5 MİLYON DOLAR VERİRSEN SENİ BU DOSYADAN ÇIKARIRIZ' DİYOR

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oğluyla ilgili iddialarda da bulundu: "Allah aşkına dinleyin sayın savcılar delilleriyle anlatacağım. O operasyonda Nevzat Kaya var, Yeniköy Motors'un sahibi... Operasyondan 10 gün öncesine kadar kendi bindiği arabada Süleyman Soylu'nun oğlunun ihtisaslı plakası var. Yani Emniyet'ten, ordan burdan geçer çünkü İçişleri Bakanı'nın ailesine ait görünüyor plaka, durdurulmaz, ayrıcalıklı benim gibi. Ben de o zaman ayrıcalıklıydım, şimdi küstüm, ayrıcalıklarımı aldılar elimden..

Operasyondan 10 gün önce gidiyor, Engin (Soylu) oğlun, 'böyle böyle büyük bir operasyon olacak, bu ihtisası iptal etmemiz lazım.' Tamam. Tarihine bakın operasyondan kaç gün önce? O Yeniköy Motors’un sahibi Nevzat Kaya’nın kullandığı araç plakasının ihtisası iptal edildi. 10 gün önce. İki; telefon irtibatları Engin’le ne zaman kesildi? 10 gün önce. Engin buna diyor ki, '5 milyon dolar verirsen seni bu dosyanın içinden çıkarabiliriz'. O da diyor 'kardeşim ben onlara iki araba sattım niye para vereyim?' diyor. Anlamıyor. Tamam diyor. Operasyon oluyor bunu da alıyorlar. Bu cezaevinde, sonra karısı Engin’i arıyor. Ailece görüşüyorlar. Tabii bunlar dostlarına yapar en güzel özellikleri...

O olayda kaç yüz kişi gözaltına alındı, hiçbirinin Ankara'yla ilişkisi yok. Sen Ankara'dan nasıl bu operasyonu yapıyorsun? 1,5 sene geçti niye dava açılmıyor? Oğlun Engin ve senin saz heyetin, sanıkların her birinin var 50'şer 100'er milyon  dolar parası. Hepsine gidiyorlar, senin için çok tehlikeli ama üçüncü mahkemede hallederiz. Argo tabirle kesiyorlar milletin parasını. Siz dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu diyorsunuz. Yalan, dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı?

Zorlu binası var ya onu da anlatacağım, senin kardeşin orada telefon dinleme tapeleri geliyor, milleti parçalıyorlar. Savcılar delil istiyor, gidin oraya son iki senede hangi işadamları gelmiş, yav bu adamın resmi unvanı yok, bir bakın. "







Gündem