Shakira'nın vergi kaçakçılığı soruşturması rafa kaldırıldı

Shakira'nın vergi kaçakçılığı soruşturması rafa kaldırıldı
Pop yıldızı Shakira'nın vergi kaçakçılığı iddiasıyla ilgili bir başka soruşturma daha rafa kaldırıldı ve İspanya'daki hukuki sıkıntıları sona erdi.

Temmuz ayında açılan soruşturmada savcılar Shakira'yı paravan şirketler ağı kullanarak 2018 yılında vergi dairesini faiz ve düzeltmeler de dahil olmak üzere 6,6 milyon euro dolandırmakla suçlamıştı. Euronews'teki habere göre Shakira'nın vergi kaçakçılığı iddiasıyla ilgili bir başka soruşturma daha rafa kaldırıldı ve İspanya'daki hukuki sıkıntıları sona erdi.

Temmuz ayında açılan soruşturmada savcılar Shakira'yı paravan şirketler ağı kullanarak 2018 yılında vergi dairesini faiz ve düzeltmeler de dahil olmak üzere 6,6 milyon euro dolandırmakla suçlamıştı. Bir ay sonra Shakira borcu kapatmak için 6,6 milyon euro ödedi.

Ancak çarşamba günü savcılar "delil yetersizliği" nedeniyle soruşturmanın düşürülmesini tavsiye etti ve davayı soruşturan mahkeme de bu öneriyi kabul etti. Ayrı bir davada Shakira, 2012 ile 2014 yılları arasında elde ettiği gelirle ilgili ayrı bir vergi kaçakçılığı davasının açılış gününde savcılarla son dakika uzlaşmasına varmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya