Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Merkezi'nde: İsimleri açıklayacağım

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Merkezi'nde: İsimleri açıklayacağım
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'le ilgili hazırlanan iddianame siyasetin tepkisi çekti.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Görüşme sonrası açıklama

Ateş, Özgür Özel'le görüşmesiyle ilgili, "Siyasi, sosyal, manevi anlamında arkamızda olduğunu, destek vereceğini ifade etti" diye konuştu.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan Ayşe Ateş, "siyasi isimler" sorusuyla ilgili, "İfademde de vardı isimler, ifadem iddianamede yok. İçi boş, uç uca eklenmiş basit cinayet, alacak verecek kavgası gibi bize servis edilen iddianame. Var olanları eklememişler koymamışlar. Mücadeleye vermeye devam edeceğim, gücümün yettiği kadar. Kimsenin yanına da kalmaz. İsimleri daha sonra açıklayacağım. Gizlilik kararı kalkınca ifademi paylaşacağım orada görürsünüz" dedi.

aa-20240506-34476938-34476936-chp-genel-baskani-ozel-sinan-atesin-esi-ayse-ates-ile-gorustu.jpg

'Erdoğan'dan cevap bekliyorum hala'

"Sabırla bekledik, devletini seven insanlarız" diyen Ateş, "Her şey ortadaydı, ülke iç karışıklığa gidebilirdi. Özverimin, mücadelemin karşılığı bu olmamalıydı. Cinayetin failleri eninde sonunda hesap verecek, yargılanacak. Yanımızdaki siyasetçilerle yol yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ateş, Erdoğan'la görüşme talebiyle ilgili soruya ise, "Seslendim, cevap bekliyorum hala. Zaman var dediler, net bir şey yok" yanıtını verdi.

İddianame fail yer almadı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamede, asıl talimatı kimin verdiği ve cinayetin neden işlendiğine dair bilgiler yer almadı.

Ayşe Ateş de tepki göstermişti

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, hazırlanan iddianameye tepki göstermişti.

Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz? Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?" ifadelerini kullanmıştı.

Özel de tepki göstermişti

CHP lideri Özgür Özel, 1 buçuk yılın ardından 29 Nisan günü tamamlanan Sinan Ateş cinayeti iddianamesine tepki göstermişti. Özel, ifadeye yönelik olarak, "Oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor" demişti.

Özel, detayları ortaya çıkan Sinan Ateş suikasti iddianamesine ilişkin X hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianame, oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız." (Kısa Dalga)

Gündem