TCDD mülakatında 'penisilin', 'Mike Tyson', 'Toricelli yasası' soruldu

TCDD mülakatında 'penisilin', 'Mike Tyson', 'Toricelli yasası' soruldu
TCDD’de yapılan mülakatta adaylara “Penisilin kaç yılında bulunmuştur?”, “Müslüman olduktan sonra ‘Malik Abdülaziz’ adını alan ünlü boksör kimdir”, “Yapay zekanın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir? gibi sorular yöneltildi.

Mayıs 2023 seçimlerinden önce hükümetin vaatlerinden biri mülakatın kaldırılmasıydı. Ancak mülakatlar sürüyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında da mülakat yapılacağını duyurmuştu. Sözcü gazetesi ise TCDD’nin görevde yükselme ve unvan değişikliği sözlü sınavında sorulan soruları gündeme taşıdı.

Veli Toprak'ın haberine göre adaylara kurumla hiçbir ilgisinin bulunmadığı “Penisilin kaç yılında bulunmuştur?”, “Müslüman olduktan sonra ‘Malik Abdülaziz’ adını alan ünlü boksör kimdir”, “Yapay zekanın Türkiye’deki yol haritasını çizen belge nedir?”, “Toricelli yasası nedir?” “Celcius’a göre en düşük sıcaklık nedir?” gibi sorular yöneltildi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Bu soruların cevaplarını, acaba soruyu soranlar biliyor mu?” diyerek mülakattaki sorulara tepki gösterdi. Karasu, konuyu TBMM gündemine getirdi, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan yanıt istedi. Bakan ise soruların personelin “fanustan” çektiğini ve bu soruların mevzuata uygun olarak hazırlandığını açıkladı. Uraloğlu “Ayrıca sözlü sınavlarda, her hangi bir personele sendikasından dolayı olumlu ya da olumsuz ayrımcılık uygulanmamıştır” dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi