Tokat daha büyük deprem yaşar mı? İşte uzmanların ilk yorumları

Tokat daha büyük deprem yaşar mı? İşte uzmanların ilk yorumları
Tokat'ta saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. İki gündür deprem yaşayan Tokatlılar diken üstünde. Peki daha büyük deprem olur mu?

Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevredeki birçok ilde hissedildi. Gözler yer bilimcilerine döndü. İşin uzmanlarının yorumları şöyle:

Naci Görür: 6 Şubatı ne çabuk unuttunuz?

Tokatta, Sulusaray’da 5,6 deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun

HALKIMA DUYURU: Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükr edilecek . Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder. Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulun muyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubatı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz

Ahmet Ercan Övün: Daha büyük bir deprem üretmesini beklemiyorum

TOKAT SULUSARAY M5,7 01-02.30 arası M4,7 olan öncülerden sonra, 18.11'de M5,7’lık deprem Çekerek Irmağına koşut sağ yanal atımlı Gökçe Kırığı üzerinde oluşmuştur.54 yıllık deprem bilimci olarak bu ikincil kırığından daha büyük bir deprem üretmesini beklemiyorum.

Osman Bektaş: Trabzon'dan hissettik, sahil heyelanlı

Prof. Dr. Osman Bektaş: 5,6 TOKAT DEPREMİNİ Trabzonda hissettik. Sahil plajı üzerindeki binalar zemin büyütmesi nedeniyle azda olsa sallanmıştır. Sonuç: Bir ilin depremden etkilenmesi için oradan aktif bir fayın geçmesi gerekmiyor. Trabzon'un sahile bakan heyelanlı ve yoğun yerleşim alanları riskli. (Kısa Dalga)

Gündem