17 Mayıs'tan sonra başlayacak üç aşamalı açılma planında neler var?

17 Mayıs'tan sonra başlayacak üç aşamalı açılma planında neler var?
Kulis bilgilere göre, pazartesinden sonra kafe ve restoranlar saat 20.00'a kadar açık olacak. Sokağa çıkma yasağı yine 21.00'a alınacak. İkinci aşamada sokağa çıkma yasakları düzenlenecek ve temmuz da hayat neredeyse normale dönecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram sonrası normalleşmeye geçileceğini duyurmuştu. CNNTürk'te yer alan kulis habere göre pazartesi sonrası uygulanacak planlamada ilk etapta kafeler, restoranlar ve lokantalar 20.00'a kadar açılacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması 19.00'da değil eskisi gibi 21.00'den sonra olacak. Cumartesi günleri ise sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. İlk etapta sokağa çıkma kısıtlamasının pazar günü sürmesi bekleniyor.

 Kulislere göre bu sene okullar açılmayacak, yani uzaktan eğitim devam edecek. Her şey yolunda giderse okulların en erken Eylül, Ekim döneminde eğitime başlaması bekleniyor.

İKİNCİ DÖNEM 31 MAYIS

Planlamanın ikinci aşamasındaki belirlenen tarih ise 31 Mayıs. Bu dönemde kafe, restoran, lokanta gibi iş yerleri 22.00'de kapanmaya başlanacak ancak kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısı ise yüzde 50 oranla kullanıma açık olacak.

Daha küçük işletmeler, kahvehane ve çay ocağı gibi yerler için valilik üzerinden izin çıkarılacak.  Bu dönem pazar günü de sokağa çıkma kısıtlaması da olmayacak.

SON AŞAMA TEMMUZ

Üçüncü aşama için işaret edilen tarih temmuz ayı, hayat neredeyse normale dönecek. Düğünler belirli kısıtlamalarla yapılabilecek.

Kafe ve restoran gibi yerler ise 23.45'e kadar açık olacak ama yine de kapalı alanlar kullanılamayacak. Dışarısı ise yüzde 50 oranda kullanılabilecek.Nargileciler ve gece kulüplerinin ise açılması beklenmiyor.

Sağlık