Uğur Mumcu ve öldürülen aydınları anmak için "karanlığa mum yak" çağrısı

Uğur Mumcu ve öldürülen aydınları anmak için "karanlığa mum yak" çağrısı
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Mumcu'nun katledilmedisinin 28. yılında herkesi Mumcu ve aramızdan alınan aydınları anmak için bugün saat 20.00'da karanlığa karşı mum yakmaya çağırdı.
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te suikast sonucu hayatını kaybedişinin 28. yılında pandemi önlemleriyle anılacak. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, pandemi nedeniyle bu yıl sadece aile ve vakıf üyelerinin katılımıyla Uğur Mumcu’nun evi önünde bir anma yapılacağını duyurarak, bugün saat 20.00’da ise “Uğur Mumcu ve aramızdan alınan tüm aydınlar için karanlığa bir mum da sen yak!” çağrısında bulundu.

Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde, Ankara’da evinin önündeki arabasına yerleştirilen bomba ile öldürülmüştü. Olayın gerçekleştiği sokağa adı verilen Uğur Mumcu, her yıl düzenlenen anma töreniyle bu sokakta, katledildiği yerde anılıyordu. Bu yıl pandemi dolayısıyla valilik izni ile gerçekleştirilecek anmaya ailesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı çalışanları katılacak. Vakıf, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile “Bu yıl pandemi nedeniyle mumlarımızın ve yüreğimizin ışığında buluşacağız. Uğur Mumcu ve aramızdan alınan tüm aydınlar için bir mum da sen yak!” etkinliğini duyurdu. Vakıf, 28. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında  sosyal medya üzerinden çeşitli söyleşiler gerçekleştirecek.

TGC: Uğur Mumcu karanlık ilişkileri afişe ettiği için öldürüldü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. yılında yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız ülkede yıllardır gazetecilere, bilim insanlarına, sendikacılara, aydınlara, öğrencilere karşı düzenlenen saldırıların tek bir amacı var: Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek ve topluma korku salmak. Halkın vicdanı olan Uğur Mumcu bu saldırıları organize edenlerin karanlık ilişkilerini afişe ettiği için öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Gündem