Enis Berberoğlu, TBMM’de: "Kazanan adalet duygusu olmuştur"

Enis Berberoğlu, TBMM’de: "Kazanan adalet duygusu olmuştur"
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 8 ay sonra bugün TBMM’ye giderek çalışmalara katıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 'yeniden yargılanması ve infazın durdurulması' kararına ilişkin Başkanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekili vasfını kazanan Berberoğlu, 8 ay sonra bugün Meclis çalışmalarına katıldı. Berberoğlu "Burada kazanan adalet duygusu olmuştur" dedi.

Meclis'te gazetecilere konuşan Berberoğlu, "Yaklaşık 5 senedir süren bu hukuki mücadele bitmese bile önemli bir merhale aşılmış durumda, o da benim Meclis’e geri dönmem. Ama mesele bu değil. Aslında herkesin bu topraklar üzerinde adalet için vermiş olduğu mücadelenin bir boyuta gelmesidir" dedi.

Ben sadece dava dosyası adıyım

Berberoğlu, "Ben sadece bir dava dosyası adıyım. Anayasa Mahkemesi kararları Berberoğlu 1, Berberoğlu 2, Berberoğlu 3 olarak geçiyor. Burada kazanan yoktur. Kaybeden de yoktur, şahıs olarak söylüyorum. Burada kazanan adalet duygusu olmuştur. Bu ülkede kör topal da olsa adaletin yerine geldiğini göstermesi açısından bu dosya önemlidir" diye konuştu.

"MİT tırlarını ben mi durdurdum?"

Berberoğlu, Meclis'te vekilliğinin onaylandığı anlamına gelen tezkere okunurken "MİT tırları davası" denilmesine tepki göstererek, "Elinizi vicdanınıza koyun. MİT tırlarını ben mi durdurdum? MİT tırlarını durduran savcıları, hakimleri, askerleri ben mi atadım? 24 ayrı yargıç tarafından yargılandım var mı böyle bir dünya rekoru?" diye sordu.

Gündem