Dilovası'nda neler oluyor? Muhalefet partileri kaymakamlığa gidecek, vekillerden 'sağduyu' uyarısı

Dilovası'nda neler oluyor? Muhalefet partileri kaymakamlığa gidecek, vekillerden 'sağduyu' uyarısı
İYİ Partili Lütfü Türkkan, CHP, Saadet, Deva, Yeniden Refah partileri ile birlikte İyi Parti İlçe Başkanı Emin Yılmaz’ın Kaymakam Metin Kubilay’dan randevu aldıklarını belirtti.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde Suriyeli göçmenlerin bir köpeği zehirlediği, yaşanan tartışmanın ardından Suriyelilerin bir evi bastığı iddia edildi.

İddiaların ardından çok sayıda kişi sokaklara çıkaran Suriyeliler aleyhine sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Kocaeli Valiliği, Suriyelilerin köpeğini öldürdükleri kişinin evini bastıkları iddiasın yalanladı ve "Hiçbir vatandaşımızın evine saldırı gerçekleştirilmemiştir" açıklaması yaptı.

Olaylara karışanların sınırdışı edilmesini istiyorlar

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da, vatandaşların bu akşam kaymakamlık önünde toplanıp vatandaşların Suriyelilerin Dilovası’nı terk etmesini isteyeceğini söylemişti. T24’ten Eray Görgülü'ye konuşan Türkkan, CHP, Saadet, Deva, Yeniden Refah partileri ile birlikte İyi Parti İlçe Başkanı Emin Yılmaz’ın Kaymakam Metin Kubilay’dan randevu aldıklarını belirtti. Türkkan, "Olaya karışan Suriyelilerin sınır dışı edilmesini istiyorlar. Akşam ki kaymakamlık önünde açıklama ile ilgili kaymakama bilgi verecekler. Dilovası, daha çok doğulu ailelerin yoğunlukta olduğu bir bölge. Sadece Dilovası olarak değerlendirmiyorum. Türkiye çapında endişe veriyor bana" dedi.

Kocaeli’nin HDP ve CHP’li milletvekilleri de Eray Görgülü'ye yaptıkları açıklamada endişelerini dile getirdi. eşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan “Ankara Altındağ’daki gibi bir linç olayına dönüşebilir. Valilik ve kaymakamlık hassas olmalı” uyarısı geldi. CHP’li Nail Çiler de “Olayların büyümesinden endişeliyiz. Basite indirgenmeden üzerinde durulmalı” ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Kadın