Hatimoğluları: Türkiye halkları kuşatmayı bu seçimlerde kırdı

Hatimoğluları: Türkiye halkları kuşatmayı bu seçimlerde kırdı
Seçimlerin ardından siyasi partiler ilk grup toplantılarını yapıyor. DEM Parti de toplantıda seçim değerlendirmesi yaptı. Tülay Hatimoğluları "Ülkenin kaynakları bir avuç yandaşa peşkeş çekilmiştir. Bu tabloda Türkiye halkları yanıt olarak adalet, demokrasi, özgürlük demiştir. Türkiye halkları AKP-MHP kuşatmasını bu seçimlerde kırmıştır" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Hatimoğulları'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu seçimlere antidemokratik koşullarda girdik. Özellikle AKP-MHP ortaklığı bütün devletin olanaklarını arkasına alarak her türlü hileye başvurmalarına rağmen böyle bir seçim sonucunun açığa çıkması aslında bu sistemin gidecek yolunun kalmadığının bizlere göstermiştir.

31 Mart'ta tekçiliğe, inkara, zamlara, zulümlere Türkiye halkları el ele omuz omuza dur demiştir. Yerel seçimde bizler eşbaşkanımızla beraber partimizin bütün merkezi kurulları birlikte çalıştık. Bizler dedik ki bu seçimde kayyımcı zihniyetten yaşam alanlarımızı bize dar edenlere karşı büyük bir demokrasi mücadelesi vereceğiz dedik. Bu mücadeleyi değerli halklarımızla beraber yürüdük. Bu başarıyı değerli haklarımıza borçluyuz. Her türlü baskıya, hileye ve zorbalığa rağmen sandıklarını asla terk etmeye, gece gündüz çalışan başta sevgili kadınlara, analarımıza değerli halklarımıza parti emekçilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

'TÜRKİYE HALKLARI AKP-MHP KUŞATMASINI BU SEÇİMLERDE KIRMIŞTIR'

31 Mart'ta dillerimiz farklı ama sözlerimiz aynıydı. Hukuksuzluklara, sefalete, hep birlikte yeter artık dedik, edi bese dedik ve bunun sonuçlarını hep beraber aldık. Çok uzun yıllardan beri toplum kutuplaştırıldı. Ülkenin kaynakları bir avuç yandaşa peşkeş çekilmiştir. Bu tabloda Türkiye halkları yanıt olarak adalet, demokrasi, özgürlük demiştir. Türkiye halkları AKP-MHP kuşatmasını bu seçimlerde kırmıştır.

"Van büyük bir başarıydı"

Darbeyle elimizden alınmak istenen Van'da seferber olan halkımıza ve bize destek olan siyasi partilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Van büyük bir başarıydı" dedi.

AKP-MHP iktidarının kayyım seçmenle kazandığı yerlerin listeleri var elimizde. Kürdistan'da az farkla kaybettiğimiz belediyelerde ahlaki değerleri, seçme ve seçilme hakkını yok sayan şekilde seçimler gerçekleşti. Şırnak seçim günü açık hava cezaevi gibiydi. AKP Şırnak'ta hırsızlık yapmıştır. Bu kayyum rejiminin başka bir versiyonudur. Buna karşı direnen bütün arkadaşlarımıza buradan sevgilerimi iletiyorum. AKP çaldığı belediyelerle asla muzaffer olamayacaktır."

Kobanê davası: Cübbeni iliklemekten vazgeç

Yarın Kobanê davasının ertelenme ihtimali var. Bir hukuk cinayeti görmek istiyorsanız Kobanê kumpas davasında belgelerini okuyun. Buradan yargıya çağrımızı yineliyoruz; 'Cübbeni iliklemekten vazgeç. Adalet terazisini düzeltin. Arkadaşlarımız hakkında isnat edilen hiçbir suç yok, tahliye edilmeleri gerekir.

Kobanê demek IŞİD'e karşı mücadele demektir. Partimizin IŞİD'e karşı bütün dünyanın takdir ettiği mücadeleye saray yönetimi yargılıyor." (Kısa Dalga)

Gündem