Putin'den Moskova saldırısına ilişkin açıklama: Ayrıntılar açığa çıkarılıyor

Putin'den Moskova saldırısına ilişkin açıklama: Ayrıntılar açığa çıkarılıyor
Putini, Moskova'da en az 139 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Saldırıda yer alan her kişinin rolünü ve suçluluk derecesini belirliyor, kriminal uzmanlarının çıkarımlarını inceliyor" açıklamasında bulundu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen ve IŞİD'in üstlendiği, en az 139 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre Rusya Başsavcılığı'nın yönetim toplantısında konuşan Putin, "Savcıların, resmi suçlama yöneltilmesi sırasında da olmak üzere, kendi yetkileri dahilinde, suçluların adil bir ceza almasını sağlamak için Rus hukuku uyarınca gereken her şeyi yapacaklarını umuyorum" dedi.

Putin, "Bildiğiniz üzere, bu toplu katliamı doğrudan gerçekleştiren suçlular tutuklandı. Soruşturma makamları bu barbarca suçun koşullarını titizlikle belirliyor, ayrıntılarını açığa çıkarıyor, saldırıda yer alan her kişinin rolünü ve suçluluk derecesini belirliyor, kriminal uzmanlarının çıkarımlarını inceliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri, Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile diğer istihbarat birimlerinin de Ulusal Terörle Mücadele Komitesi'nin koordinasyonunda kendi konuları üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev: Arkasında Ukrayna var

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev de, saldırının arkasında Ukrayna olduğunu öne sürdü. TASS haber ajansına göre, Patruşev, gazetecilerin Moskova'daki saldırının arkasında "terör örgütü IŞİD mı yoksa Ukrayna mı olduğu" yönündeki sorusuna, "Elbette Ukrayna" diye cevap verdi.

"Rusya'ya ve Rus vatandaşlarına karşı suç işleyen herkesin meşru hedef"

Rusya Federal Güvenlik Servisi Direktörü Aleksandr Bortnikov ise, 'Batılı istihbarat servislerinin ve Ukrayna'nın saldırıda parmağı olduğunu' iddia etti. Saldırganların Ukrayna’ya kaçmaya çalışırken yakalandığını savunan Bortnikov, 'Rusya'ya ve Rus vatandaşlarına karşı suç işleyen herkesin meşru hedef olduğunu' dile getirdi. (Kısa Dalga)

Dünya