Tülay Hatimoğulları: Bir yanımız savaş öte yanımız AKP ve MHP ittifakı

Tülay Hatimoğulları: Bir yanımız savaş öte yanımız AKP ve MHP ittifakı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Bir yanımız savaş öte yanımız AKP ve MHP ittifakının erkek egemen sistemin en koyu sömürü ve baskısını üzerimizde uyguladığı bir dönem.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) bugün Diyarbakır'da düzenlediği toplantıyla partinin kadın adaylarını tanıttı.

Toplantıda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları şunları söyledi:

“Biz kadınlar el ele vererek özgün kadın çalışmalarının, bağımsız kadın meclislerinin örgütlenmesi ile bugüne kadar geldik. Eğer bizler bugün bu salondaysak bugüne kadar başta feodalite olmak üzere 5 bin yıllık erkek egemen sisteme karşı mücadele eden kadınların verdiği mücadele tarihine borçluyuz, Kürt ve Türk kadınlarına borçluyuz bunları.

Yaptığımız halk oylaması, sadece Türkiye için değil bütün dünyaya örnek olacak ölçüde bir halk oylamasıdır. Şu an gerçekleştirdiğimiz bu oylamada sadece DEM Partililer değil, geçmiş dönemde parti yöneticiliği yapmış bütün arkadaşlarımız o kentin bütün demokrasi güçleri geldi ve tercihi yaptılar. Esasen kent uzlaşısı dediğimiz şeyi bizler bu halk oylaması ile hayat geçirmiş olduk. Doğrudan demokrasinin tecelli etmesini sağladık.

"Siyaset yaparken yaşadığımız zorluklar hepimizin pratiğinde mevcut"

Bizler zor bir zamanda mücadele veriyoruz. Coğrafyamızın çepeçevre savaşlarla, namluların halkların üzerine çevrildiği bir atmosferde savaş gemilerinin başta Kızıldeniz olmak üzere her yerde konumlandığı bir evrede siyaset yapıyoruz. Bütün dünya ölçeğinde; faşist, ırkçı, milliyetçi, erkek egemen akımların dünyayı yönettiği bir dönemde bizler, siyaset yaparken yaşadığımız zorluklar hepimizin pratiğinde mevcuttur.

"Bir yanımız savaş öte yanımız AKP ve MHP ittifakı"

Faşist, ırkçı akımlar iktidara geldiği zaman, kadınların üzerindeki ezme ve sömürülme cenderesi katlanarak artar. Biz şu an Türkiye’de tam da bunu yaşamaktayız. Bir yanımız savaş öte yanımız AKP ve MHP ittifakının erkek egemen sistemin en koyu sömürü ve baskısını üzerimizde uyguladığı bir dönem.

Kadınların bin bir mücadele ile elde ettiği haklar; Medeni Kanun’daki haklarımız, nafaka hakkı, İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Kanun… Hepsini tartışmalı hale getirmek isteyen bu iktidara biz kadınların en büyük cevabı, bizler en büyük kariyerimizi kadınlar olarak onların bu ceberrut iktidarlarını yıkarak yapacağız.” (ANKA)

Kadın